Сигнализирай!

Съветник на Джонсън подаде оставка след скандално видео

Gospodari.com
Gospodari.com
09.12.2021 г.
22
0

Съветник на Джонсън подаде оставка след скандално видео, съобщава NOVA.

На кадрите служители на „Даунинг стрийт” се шегуват за провеждането на коледно парти миналата година, докато страната беше в локдаун
Видео: The Guardian

Правителствения съветник на Борис Джонсън Алегра Стратън подаде оставка, след като изтекло видео разбуни духовете. На кадрите Стратън и други служители на „Даунинг стрийт” се шегуват за провеждането на коледно парти миналата година. В това време Обединеното кралство беше в локдаун. Повече от седмица Борис Джонсън и неговият екип твърдяха, че в края на 2020 година не са били нарушени строгите ограничения. Но вестник „Мирър” съобщи, че е имало няколко партита за празнуване на Коледа.

Съветник на Джонсън подаде оставка след скандално видео

Канцлерът на Австрия подава оставка

Самият Борис Джонсън се извини за видеото и каза, че е бил многократно уверяван, че не е имало парти. „Извинявам се за впечатлението, което беше създадено, че служителите на „Даунинг стрийт” приемат това не толкова сериозно. Самият аз съм отвратен и бесен от това. Сигурен съм, че каквото и да се е случило, указанията са били следвани и правилата са били спазвани през цялото време”, каза той.

Съветник на Джонсън подаде оставка след скандално видео

Източник: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.