Сигнализирай!

Г-7 към Русия: Военна агресия срещу Украйна ще има огромни последици

Gospodari.com
Gospodari.com
13.12.2021 г.
34
0

Г-7 към Русия: Военна агресия срещу Украйна ще има огромни последици, предава БНР. На проведената в Ливърпул среща на външните министри на шестте най-развити западни икономики и Япония е постигната и обща позиция за бъдещи отношения с Иран и Китай.

Британският външен министър Лиз Тръс заяви, че Г-7 иска Русия да прекрати агресията си към Украйна.

Владимир Путин бе заявил миналата седмица във видео разговора си с американския си колега Джо Байдън, че руските войски не представляват опасност за никого. Но напрежението се засилва на фона на новините, че техният брой по украинската граница се увеличава.

Г-7 към Русия: Военна агресия срещу Украйна ще има огромни последици

Путин е наредил да се взриви пазарът на газ в Европа?

Американското разузнаване има информация, че Русия планира многофронтова офанзива срещу Украйна в началото на годината с участието на 175 000 войници.

Министрите от Г-7 единодушно осъждат струпването на войските и призовават Москва да намали напрежението. В текст от съвместна декларация се казва:

„Русия не трябва да се съмнява, че нова военна агресия срещу Украйна ще има огромни последици и висока цена. Ние потвърждаваме непоколебимия си ангажимент към суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Но и правото на всяка суверенна държава да определя собственото си бъдеще“.

На срещата бе обърнато особено внимание и на Иран. Великобритания предупреди Техеран, че времето изтича, а все още няма сериозни предложения от негова страна на преговорите във Виена за намиране на трайно решение за подновяване на иранската ядрена програма.

Г-7 към Русия: Военна агресия срещу Украйна ще има огромни последици

Източник: БНР

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.