Сигнализирай!

"Пещерна жена" спи в сламен вигвам и оцелява с убити по пътищата плъхове, катерици и гълъби (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.12.2021 г.
50
0

"Пещерна жена" спи в сламен вигвам и оцелява с убити по пътищата плъхове, катерици и гълъби, пише LADbible.

Имали ли сте някога непреодолимото желание да сложите черта на катадневния режим от 9 до 5 и да напуснете системата, за да живеете като истински примитив от Каменната ера? Хайде, кажете честно!

Откриха в палатка изчезнала преди 5 месеца жена, оцеляла на мъх, трева и речна вода (видео)

Сара Дей от Колчестър, Англия е направила тъкмо това. Прегърнала е корените заниямания на човечестявото - лова и събирачеството на плячка - в начин наживот.

"Пещерна жена" спи в сламен вигвам и оцелява с убити по пътищата плъхове, катерици и гълъби

Сара признава, че от дете е била обсебена от оцеляването на хората в Каменната ера. И сега, въпреки че има свой дом в града и обучава деца по история и оцеляване в дивото, предпочита да спи под открито небе, колкото се може по-често.

Наред със събирането на корени, треви, плодове и зеленчуци 43-годишната жена се прехранва с убити по пътищата диви животни.

"Поне веднъж седмично се храня с дивеч - винаги намирам край пътя някое убито от гумите на колите животно. Фризерът ми е пълен с такива находки. А това е удобно през зимата, защото бързо мога да размразя елен или заек и да си сготвя питателна яхния", споделя тя.

Вижте първите стъпки в цивилизацията на истинския Тарзан, живял 41 години в джунглата (видео)

Плъхове, катерици и гълъби са сред животните, които най-често попадат в менюто на Сара, като по думите ѝ те имат "мек и сладък вкус - много по-приятен от пилешко месо". Тя държи да се знае обаче, че отбира само такива, които са издъхнали в рамките на до 24 часа. Но не уточнява как проконтролира това условие.

Философията на праисторическите хора

"Когато се натъкна на убито животно, спазвам философията на древните хора да употребя колкото може по-голяма част от него. Кожата ползвам за облекло, а костите - за сечива и оръжие."

"Пещерна жена" спи в сламен вигвам и оцелява с убити по пътищата плъхове, катерици и гълъби

Макар обаче да има цял фризер, пълен с дивечово месо, Сара признава, че прибягва до супермаркета от време на време. Разбира се, само за най-необходимото, но и защото край пътя не можещ да намериш, да речем, цяло прасе.

"Пещерна жена" спи в сламен вигвам и оцелява с убити по пътищата плъхове, катерици и гълъби

Запитана как се справя със сложната задача да оцелява в дивото в "задния двор на цивилизацията", Сара казва: "Всичко опира до това да действаш разумно - колкото повече практикуваш, толково по-добър ставаш."

"Мисля, че примитивното оцевляване стана своеобразна сензация в наше време. Но то съвсем не се изразява в това да катериш скали и да прескачаш водопади. Опира до простата формула, че колкото по-добър ставаш в него, толкова повече удвлетворен се чувстваш", смята Сара.

"Пещерна жена" спи в сламен вигвам и оцелява с убити по пътищата плъхове, катерици и гълъби

Източник: LADbible

Снимки: Caters

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.