Сигнализирай!

Ледени снежинки, горещи сърца: Защо толкова много обичаме снега?

Gospodari.com
Gospodari.com
29.12.2021 г.
12
0

Ледени снежинки, горещи сърца: Защо толкова много обичаме снега?

Зимата може да бъде безкраен източник на забавления, стига да ѝ дадем шанс да ни ги разкрие. Снегът в планината не е нещо, което можем с лека ръка да пренебрегнем. Той засяга почти всеки аспект от всекидневието там.

Не казваме, че има нещо лошо във слънцето или дори дъжда, а само обръщаме внимание на това защо толкова обичаме снега.

Ето пет причини за това.

Снегът ни връща в детството

Всички хлапета обичат снега и колкото повече напредваме с годините, толкова по-ясно осъзнаваме, че детството е най-магичното време в живота ни. Играта, търалянето в снега, замерянето със снежни топки ни помагат да си спомним това време и да си дадем сметка колко ценно е то.

Ледени снежинки, горещи сърца: Защо толкова много обичаме снега?
Снегът е мек

Всеки знае, че грешките ни карат да се учим на всичко. При карането на ски и сноуборд грешките струват падания по дупе или по лице. Това обаче, с което снегът прави тези падания забавни и смешни е, че след това не ни боли и сме чисти (за разлика от паданията върху цимент, чакъл и всякаква мръсотия).

Хлапета осъзнават болезнено, че снегът не е толкова мек, колкото изглежда (видео)

Снегът прави всичко да изглежда красиво

Да вземем за пример изсъхнало дърво, кална яма или потрошена кола! Ако добавите към коя да е от споменатите картини малко пресен сняг - нещата неминуемо заприличват на коледна картичка.

Ако пък добавите снега към внушителен планински пейзаж, безкрайна панорама от хълмове или искрящи глетчери - вече имате проиведение на изкуството.

Снегът е вода

Водата е живот, както знаем. Всеки от нас представлява 55-60% вода, а и планетата като цяло е съставена от 71% вода. Учените твърдят, че течащата вода произвежда отрицателни йони, а отрицателните йони предизвикват положителни вибрации.

Това е една от многото причини разравянето на чист сняг или търкалянето в него да ни кара да се чувстваме невероятно. Три пъти ура за науката!

Снегът е "дзен"

Но дори всичко изброено дотук да няма отношение към вас, приканваме ви само да съзерцавате падащия сняг за около 5 минути. Дали умът ви няма ли да се отпусне и мислите ви да отлетят далеч?

Кому от нас не са нужни няколко минути допълнителна пълна почивка за ума? Бонус точки в случая добавя и улавянето на снежинки с върха на езика - още една препратка към вълшебните мигове от детството.

Ледени снежинки, горещи сърца: Защо толкова много обичаме снега?

Източник: Insider

Видео: Super simple songs

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.