Сигнализирай!

Джо Байдън тайно помага на Украйн с 200 милиона долара

Gospodari.com
Gospodari.com
11.01.2022 г.
27
0

Администрацията на американския президент Джо Байдън тихомълком е одобрила допълнителна помощ за Украйна в края на миналата година. Като паричната подкрепа е в размер на 200 милиона долара, пише в. "Сега".

Вашингтон също обмисля да снабди Киев със стрелково оръжие и боеприпаси, медицинско оборудване, резервни части и средства за радиолокационно наблюдение, твърди източник от администрацията на президента. 

Байдън и Путин си размениха предупреждения в 50-минутен телефонен разговор (видео)

Джо Байдън тайно помага на Украйн с 200 млн. долара

Помощта за Украйна е одобрена непосредствено преди срещата вчера в Женева между представителите на САЩ и Русия по потушаването на конфликта. Очевидно администрацията на Байдън не е искала да привлича вниманието върху това решение, ако то стане известно на обществото.

Конгресът на САЩ е разбрал за допълнителната помощ в началото на януари, някои служители са били уведомени за това по секретни начини.

В края на декември Байдън подписа бюджета за отбрана на САЩ за 2022 г. Той включва 300 милиона долара за военна помощ за Украйна. 150 милиона долара ще бъдат заделени за сътрудничество в областта на сигурността за балтийските държави. 

Администрацията на американския президент Джо Байдън тихомълком е одобрила допълнителна помощ за Украйна

Източник: в. "Сега"

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.