Сигнализирай!

Костадин Костадинов: Не виждам основание за карантиниране, правилата са глупави (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
11.01.2022 г.
13
0

"Днес сутринта разбрах за положителния тест за Covid-19 на председателя на НС Никола Минчев. Направих си тест и той е отрицателен. Разбира се, това е тест, който е закупен от аптеката. Планирам малко по-късно да си направя изследване и в лаборатория". Това заяви пред NOVA лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той също присъства на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента в понеделник.

Костадинов заяви, че не разбира защо трябва да бъдат карантинирани и останалите участници в заседанието. "Не виждам основание за карантиниране. Доколкото знам, всички са ваксинирани. Самият президент преди няколко дни си сложи трета доза от ваксината. Самият Минчев беше изключително коректен – през цялото време беше с маска", подчерта Костадинов като уточни, че самият той не е бил с маска по време на разговорите.

Кирил Петков и Румен Радев се самоизолираха заедно с екипите си

Костадин Костадинов: Не виждам основание за карантиниране, правилата са глупави
Булфото

По думите на лидера на "Възраждане", ако РЗИ му наложи 10-дневна карантина, той ще бъде принуден да я спази. "Такива са правилата, но те са глупави. Не разбирам на каква основа ще ми наложат карантина, при условие че тестовете показват, че съм здрав". 

"Аз не съм водач на секта и не съм гуру"

"За пореден път казвам, че ние от "Възраждане" многократно сме заявявали, че ваксинацията трябва да е доброволен процес и не трябва да води нито до права, нито до задължения. Както аз не искам на мен някой да ми казва дали да се ваксинирам, така и аз не казвам на хората около мен да не се ваксинират. Моето лично мнение е, че никога не бих се ваксинирал, не виждам и причина да го правя. Но ако някой друг около мен реши да го направи, не виждам причина да го спра". С тези думи политикът коментира информацията, че четирима от депутатите от парламентарната му група са с поставени ваксини срещу Covid-19 .

"Аз не съм водач на секта и не съм гуру. Мнението ми за ваксините е базирано на това, което съм чел – на многобройни научни изследвания. Всеки нормален и разумен човек може да вземе информирано решение сам за себе си", заяви Костадинов.

Костадин Костадинов: Не виждам основание за карантиниране, правилата са глупави

Източник: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.