Сигнализирай!

"Продължаваме промяната": Протестът на "Възраждане" е безразсъдна хулиганска проява

Gospodari.com
Gospodari.com
13.01.2022 г.
16
0

"Продължаваме промяната" излезе с обща декларация по повод ескалацията на вчерашния протест на "Възраждане" срещу зеления сертификат и "принудителната ваксинация". От името на парламентарната група депутатът Николай Ангов обвини партията на Костадин Костадинов, че е подложила "на риск живота на протестиращите", пише Dir.bg.

"Организирането на хора да пътуват с автобуси, насърчавайки ги да не използват лични предпазни средства, е нищо повече от безразсъдна хулиганска проява", заяви Ангов в декларация на ПП.

Поставен е на риск животът на протестиращите, защото депутатите от Възраждане "ще развеят депутатските си карти" и ще бъдат приети в болници, а това е лукс, който останалите нямат, напомни той какво би станало, ако след протеста има заразени.

Ескалация на протеста на “Възраждане”: демонстрантите се опитват да пробият полицейския кордон (видео)

Протестиращите се насочиха към здравното министерство
Булфото

Ангов изтъкна, че само вчера от коронавируса са починали 77 души.

"Много хора се притесняват за себе си, за своите близки и за работата си. Една шепа хора обаче виждат възможност за политически дивидент. Не е време за създаване на фалшиви новини и да излъчваме пропаганда, която отрича науката", заяви още той.

"Нека оставим егото си, нека се постараем да намалим броя загинали българи в тази пандемия. Призовавам дори онези, които наричат ваксината експериментална течност, нека последват примера на депутатите от Възраждане и да се ваксинират. Нека спасим човешки животи", заяви Ангов. 

Той съобщи, че управляващите ще обсъждат темата за отхлабване на противоепидемичните мерки след преминаване на сегашната вълна.

А председателстващият пленарното заседание Кристиан Вигенин вметна след декларацията, че може би някои действия от вчера трябва да влязат за обсъждане в етичната парламентарна комисия, визирайки депутати от Възраждане. Част от тях по време на протеста опитаха да отворят вратите на Народното събрание и да пуснат вътре протестиращите.

ПП: Протестът на "Възраждане" е безразсъдна хулиганска проява

Източник: Dir.bg

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.