Сигнализирай!

Кирил Петков: Въпрос на дни е Украйна да падне (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
25.02.2022 г.
25
0

"За съжаление, е въпрос на дни Украйна да падне, но ЕС няма да допусне агресията на Русия да остане ненаказана. И то по начин, който да удари силно по тези в Москва, които са взели решението за войната". Това заяви премиерът Кирил Петков от Брюксел.

Украйна потвърди за атаки както по военни, така и по цивилни цели

"1/3 от украинската армия е вече унищожена. ЕС ще излезе с общи действия, включващи сериозни мерки. Днес продължават разговорите, но със сигурност ще засегнат руската икономика и важни хора, взели решението за инвазията на Русия", коментира още той, цитиран от bTV.

Петков: Въпрос на дни е Украйна да падне
Булфото

"Млади момчета и от украинска, и от руска страна, в момента умират заради един лидер, който седи от другата страна на масата и взима ужасно грешни решения. Руските войници дори не са знаели, че отиват на боеве - мислели са, че ще участват в учения", допълни Петков.

Според Украйна, европейските санкции са „беззъби”, въпреки че те биха ударили около 70% от руската икономика. Оказва се обаче, че Путин все още не е поименно назован в тях.

"Да подадем ръка на напускащите Украйна хора"

По-рано Кирил Петков излезе с призив в подкрепа на украинците, които напускат родината си.

По думите му, всички държави членки на ЕС, които са в близост до зоната на конфликта, се подготвят да приемат евентуално украински граждани, които желаят временно да напуснат страната.

"Не можем дори да си представим какво е на семействата, които напускат домовете си, в търсене на спасение, но можем да им подадем ръка и да им осигурим подслон и сигурност", посочва министър-председателят в пост във Facebook. И се ангажира, че "България ще изпълни своя дълг особено към българското малцинство в Украйна".

Петков: Въпрос на дни е Украйна да падне
(AP Photo/Evgeniy Maloletka)

В изявлението си той отново определи военната агресия на Русия като "абсолютно неприемлива".

"Енергийната сигурност на България е във фокуса на нашето правителство и се радваме, че останалите лидери проявяват разбиране, въпреки дългогодишното пренебрегване на енергийната сигурност от страна на предишни български правителства", допълни още българският премиер.

Петков: Да подадем ръка на напускащите Украйна хора

Източник и видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.