Сигнализирай!

Корнелия Нинова: Може да забраним износа на зърно и олио (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.03.2022 г.
30
0

Корнелия Нинова: Може да забраним износа на зърно и олио.

"На последната среща на министрите на земеделието в ЕС предупредихме, че България е готова да задейства чл. 36 от договора с ЕС, който позволява на страните членки да  спрат износа при формсмажорни ситуации като война и пандемия", обяви по БНТ икономическият министър и вицепремиер Корнелия Нинова. 

Държавата вече обяви намерение да изкупи огромно количество зърно за резерва, така че да гарантира цялата реколта. Според Нинова намесата на държавата в момента е ключова в редица сектори и не може да се говори за репресии. 

Корнелия Нинова: Може да забраним износа на зърно и олио

В България има достатъчно слънчогледово семе за производство на олио за тази и следващата година - тоест, предлагането е налице, нямаме дефицит на стока. Търсенето обаче се покачи, хората тръгнаха масово да купуват, няма как това да не се отрази на цената. Затова вчера отправих призив към българските граждани - тръгвайки към това, сами си вредим, обясни Нинова.

Мъж почина, докато чака на опашка за олио в Бургас (видео)

От 3 дни КЗП, КЗК, комисията за стокови борси и тържища проверяваме магазините в цялата страна. Има абсолютно изрядни търговци, но има и много драстични случаи, посочи Нинова.

Корнелия Нинова: Може да забраним износа на зърно и олио

Източник и видео: БНТ

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.