Сигнализирай!

Милиардер влиза в политиката, за да "унищожи" Илон Мъск

Gospodari.com
Gospodari.com
18.04.2022 г.
16
0

Дан О'Дауд натрупва богатството си, благодарение на основаната от него компания Green Hills Software, която създава софтуер за вградени устройства като електрически превозни средства и MP3 плейъри.

О'Дауд смята, че автомобилите на Tesla не са безопасни и е необходима замяната на техния софтуер.

От 8 април насам IT милиардерът непрестанно публикува едни и същи постове в Twitter, които дискредитират компанията на Мъск. Той обаче не отговаря на явните нападки.

https://twitter.com/RealDanODowd/status/1511025170101714947

О'Дауд се готви да похарчи милиони за кампанията си в Сената и според Politico вероятно ще използва телевизионни реклами в своя полза. За своите цели той търси подкрепата от Демократическата партия.

Мисията на софтуерния предприемач е да влезе в Сената и да използва властта си, за да "унищожи" Илон Мъск.
https://twitter.com/RealDanODowd/status/1510641499544993798

О'Дауд вече е похарчил 650 000 долара за реклама против Tesla, която да се върти из телевизиите. Милиардерът купи и цяла страница в The New York Times, в която бяха поместени яростни критики срещу компанията на Мъск.

Макар да запазва мълчание, неотдавна основателят на Tesla SpaceX коментира в Twitter, че "Green Hills Software е купчина боклуци".

Компанията на О'Дауд разработва софтуерът за стелт изтребителя F-35, който се е превърнал в най-скъпия военен проект в историята на човечеството. През 2021 година от Пентагона установиха, че F-35 лети с 871 софтуерни и хардуерни дефекта.

Милиардер влиза в политиката за да "унищожи" Илон Мъск

Източник: Dir.bg

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.