Сигнализирай!

Активисти на PETA се залепиха в кафене заради таксуването на растителното мляко (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.04.2022 г.
11
0

Активисти на PETA се залепиха за витрина на кафене от веригата Starbucks в Сиатъл, САЩ за да се борят с таксуването на растителното мляко в напитките.

PETA настоя най-старата кръчма в Англия да смени името си и да мине изцяло на веган меню

Няколко души, носещи тениски с надпис "Не е твоята майка, не е твоето мляко", участваха в протеста, а PETA публикува техни снимки в Twitter.

Активисти на PETA се залепиха в кафене заради таксуването на растителното мляко

Starbucks дава опция на клиентите си да избират между няколко вида мляко за напитките си. Освен пълномаслено, нискомаслено и без лактоза, има и няколко вида растително мляко - соево, овесено, бадемово и кокосово.

https://twitter.com/peta/status/1516833951674904579?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1516833951674904579%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ladbible.com%2Fnews%2Flatest-peta-demonstrators-superglue-themselves-to-starbucks-counters-20220422

Разликата е обаче, че ако клиент избере различно от кравето мляко, той бива таксуван допълнително. Тази такса е различна във всяка страна. В САЩ се доплаща 70 цента, а в България е 1 лв. (а соевото е безплатно), докато във Великобритания нито една от опциите не се доплаща.

PETA станаха за смях, след като обявиха, че „любимец” било обиден термин за домашните животни

Промяната в обектите на Starbuck в Обединеното кралство настъпи на 5 януари 2022 г. PETA изисква това да се случи и в САЩ, където веригата има най-много кафенета.

Активисти на PETA се залепиха в кафене заради таксуването на растителното мляко

Миналата година организацията изпрати отворено писмо към Кевин Джонсън, бившия изпълнителен директор на Starbucks. В него PETA моли компанията да намали своя въглероден отпечатък.

"Мина повече от година, откакто твоята компания призна, че кравето мляко е най-големият източник на въглеродни емисии, но все пак продължава да таксува допълнително за веган мляко", пише директорът на PETA Алън Кюмин към Джонсън.

Активисти на PETA се залепиха в кафене заради таксуването на растителното мляко

Източник: LADbible, Twitter
Видео: Pexels

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.