Сигнализирай!

Бил Гейтс предупреди: Още не сме видели най-лошото от пандемията (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.05.2022 г.
26
0

Бил Гейтс предупреди: Още не сме видели най-лошото от пандемията.

Основателят на Microsoft стана водеща фигура в борбата с пандемията от коронавирус още от 2015 година, когато предупреди за наближаващ взрив.

https://www.youtube.com/watch?v=6Af6b_wyiwI

През 2020 година фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" се включи активно в разработването на ваксина срещу Covid-19. Сега съоснователят ѝ иска светът да бъде подготвен за подобни ситуации и в бъдеще.

В интервю за Finanial Times Гейтс каза: "Все още сме в риск от появата на нов вариант на коронавируса, който да се окаже още по-заразен и дори по-смъртоносен от досегашните."

“Не че искам да звуча гибелно и мрачно, но рискът от тази пандемия е много над 5%. Ние все още не сме видели най-лошото от нея", каза милиардерът-филантроп.

Бил Гейтс пренарежда портфейла си от акции в страх от бъдеща криза

Сега Гейтс призовава за разработване на по-дълготрайни ваксини. Той се обърна към световните лидери да финансират овладяването на бъдещи заплахи за здравето.

https://twitter.com/TEDTalks/status/1517557942412886016

58-годишният филантроп обясни, че финансирането на СЗО и управлението на екип, способен да подготви и предотврати бъдещи пандемии, ще бъде около 1 милиард долара годишно.

Този разход е несравнимо по-малък с щетите, които нова пандемия би донесла на човечеството. Той сравни подобна превенция със "застраховането". Това, според него, би било тест, за да се види дали подобни отговорности могат да бъдат поети и приложени в напрегнатата ситуация в света към момента.

"Въпреки всичко, ние не трябва да пренебрегваме евентуална здравна криза", каза той и допълни: „Безчовечно е да пропуснем да се вгледаме в тази трагедия и да не направим инвестиции в името на гражданите на света.”

Бил Гейтс предупреди: Още не сме видели най-лошото от пандемията

Източник: LADbible, Finanial Times

Видео: CNN

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.