Сигнализирай!

Отново напрежение край Паметника на съветската армия (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.05.2022 г.
27
0

Отново се стигна до напрежение между протестиращи срещу войната в Украйна и честващи Деня на победата 9 май край Паметника на съветската армия в София, предаде bTV.

След като приключи демонстрацията пред легацията на Москва, част от участниците в „Похода срещу руския фашизъм“ се отправиха към спорния монумент.

Снимка: bTV

Там все още има привърженици на Русия, които охраняват паметника. Между двете групи има полицейски кордон, засега няма физически сблъсъци, но двете страни си разменят обидни реплики и освирквания.

Преди половин час приключи демонстрацията срещу войната в Украйна. Това беше крайната точка на демонстрантите, където се хвърлиха дрехи, уреди и плюшени играчки.

Протестиращи срещу войната в Украйна заляха с червена боя входа на руското посолство (видео)

В района имаше засилено полицейско присъствие, както и привърженици на Русия, пред които органите на реда бяха направили кордон, за не влязат в съприкосновение с демонстрантите от „Похода за свобода и мир“.

По-рано през деня напрежението около паметника на съветската армия се засили. По време на честването на 9 май гражданин развя знамето на Европейския съюз и беше обявен за провокатор от групата, охраняваща монумента от вандализъм.

Една част от шествието в подкрепа на Украйна се отклони и опита да блокира Паметника на Съветската армия, но внушителното присъствие на полицията предотврати пряк сблъсък.

Източник и видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.