Сигнализирай!

Netflix може да започне да пуска реклами. Какво е бъдещето на стрийминг платформите?

Gospodari.com
Gospodari.com
11.05.2022 г.
26
0

Netflix загуби значителен брой потребители през последните месеци, след увеличаването на таксите за трите потребителски плана, които предлага.

Netflix се отказа от проект на Меган Маркъл

Заради огромните загуби, изпълнителният директор на Netflix Рийд Хастинг заяви, че компанията обмисля идеята за добавянето на реклами в услугата. Това шокира потребителите, тъй като Рийд отказваше да го направи в продължение на години.

Netflix губи хиляди абонати за първи път от 10 години

"Тези, които следят Netflix от началото знаят, че бях против сложността на рекламите и фен на простотата на абонамента. Но съм по-голям фен на възможността за избор. Позволяването на клиентите да плащат по-ниска цена, ако са съгласни да гледат реклами, е много смислено".

Заедно с увеличението на цените, Netflix работи и по предотвратяване на споделянето на пароли, което позволява на няколко потребители да позлват един акаунт.

През първите 4 месеца на 2022 г. платформата е изгубила около 200 000 потребители. През следващите се очаква да загуби още близо 2 милиона.

“Слуга на народа” със Зеленски отново се излъчва в Netflix

Netflix дълго време бе лидер в света на удобното кино и телевизия.

Освен огромна селекция, платформата предлага и много други удобства, като автоматично пускане на епизоди, пропускане на началните и крайни надписи и запомняне на точното място, на което сме спрели да гледаме.

А и все пак беше първата голяма платформа, която се появи на пазара.

Не след дълго обаче видимият успех привлече и конкуренция, като може би най-големите съперници на Netflix са HBO Max, Hulu и Amazon Prime Video.

А в момента всички искат да имат абонамент за стрийминг платформа. Вече имаме Disney+, Peacock, Apple TV, Funimation, Shudder, Paramount+ и др.

Със създаването на всички тези платформи, филмови студия като Disney и Paramount започват да изтеглят своите продукции от останалите стрийминг канали, за да могат да ги добавят в своя собствен каталог. Затова и много от имената, изредени по-горе, не само имат чужда селекция, но и продуцират собствена, за която един ден няма да изгубят права.

Така се случи със сериалите на Marvel в Netflix, като "Daredevil", "Jessica Jones" и др. Те бяха много успешни и феновете нямаха търпение за следващите сезони, но се появи Disney+ и изтегли всичко, което е свързано с Marvel.

В най-лошия случай, това би довело до изцяло авторски каталози.

В най-добрия - до много евтини и лоши филми и сериали, за да се поддържа потока на нови заглавия.

Заплашват със съд министъра на културата на Египет заради филм на Netflix

А защо изцяло авторски каталог да е лошо ли? За повечето хора е невъзможно да има абонамент към всяка една платформа, защото със сигурност това ще афектира джоба им. Това би довело или до силно ограничени възможности за развлечение или много повече пиратсване.

Нов южнокорейски сериал измести хитовия Squid Game в класацията на Netflix (трейлър)

Рекламите може да изглеждат като златна среда - хем плащаме по-малко, хем гледаме това, което искаме. Пък какво са няколко реклами?

Все пак ние сме свиканли да ги гледаме навсякъде - по телевизията, във всяка една социална мрежа, на билборди, на улици, в списания.

Иронично, но в сериала на Netflix "Maniac", хората, които нямат пари и не могат да си позволят определени неща, могат да заплатят за тях със "слушане на реклами". А това се случва, като човек идва при теб и в продължение на определено време ти рецитира реклами. Той ще стои с теб в заведение, докато се храниш или в метрото, докато пътуваш. Може да ти изрежда реклами за половин час, за един, за два, зависи колко си в безизходица.

Netflix може би прави интерактивен втори сезон на "Maniac".

Netflix може да започне да пуска реклами. Какво е бъдещето на стрийминг платформите?

Източник: 9GAG
Снимки: iStock, IMDb

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.