Сигнализирай!

Съдът потвърди 23-годишната присъда на продуцента Харви Уайнстийн

Gospodari.com
Gospodari.com
03.06.2022 г.
29
0

Апелативният съд в Ню Йорк потвърди присъдата на печално известния продуцент Харви Уайнстийн от 23 години лишаване от свобода заради изнасилване и сексуален тормоз, пише Dir.bg.

Магистратите отхвърлиха аргументите на адвокатите му, че на по-ниска инстанция съдията по делото е допуснал няколко грешки в хода му.

Харви Уайнстийн е диагностициран с коронавирус в затвора

Уайнстийн обжалваше присъдата, произнесена през февруари 2020 г., за сексуално посегателство над бившата му сътрудничка Мими Хейли и за изнасилването на актрисата Джесика Ман.

https://twitter.com/nypost/status/1532386640575967233

"Отхвърляме аргументите на ответника и потвърждаваме осъдителна присъда", единодушен е петчлененият състав на Манхатънския апелативен съд. Магистратите не намират грешки, които биха могли да доведат до отмяна на присъдата на Уайнстийн.

Харви Уайнстийн: Дженифър Анистън трябва да бъде убита

Говорителката на продуцента Джуда Енгълмайер заяви, че обжалване ще бъде внесено и пред най-висшата съдебна инстанция на щата Ню Йорк. "Разочаровани и тъжни сме за господин Уайнстийн", заяви тя.

Присъдата му се смята за решителен момент за движението #MeToo, обединило жени, жертви на сексуален тормоз от известни мъже. Обвинения срещу Харви Уайнстийн се появиха за първи път през 2017 г.

Продуцентът, който е на 70 години, отрича да е осъществявал сексуални контакт без съгласие.

https://twitter.com/ajplus/status/1532386809686110209

Той представи седем аргумента в подкрепа на искането за отмяна на присъдата, включително че обвиненията за изнасилване се основават на недостатъчни доказателства.

Харви Уайнстийн е в затвор в Калифорния от миналата година. Той очаква началото на процес по 11 обвинения от пет жени в изнасилване и сексуално посегателство, извършени в периода между 2004 г. и 2013 г.

Съдът потвърди 23-годишната присъда на продуцента Харви Уайнстийн

Източник: Dir.bg

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.