Сигнализирай!

Радостин Василев: Депутатите от ИТН са гумени печати на волята на ръководството (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
14.06.2022 г.
102
0

Министърът на спорта в оставка и бивш член на "Има такъв народ" Радостин Василев нарече депутатите от партията "гумени печати на волята на ръководството".

"Бях взел решението [да напусна партията] 10 минути, след като разбрах, че Слави Трифонов оттегля своите министри. В знак на лоялност, тъй като тази партия ме е издигнала като министър, си подадох оставката и съдбата ми като министър не е в ръцете ми. След това обмислих много внимателно какво искам да направя, бях готов да го направя и сам. Естествено имаше и хора, които застанаха до мен. Оказа се, че хората, които са до мен и много други в НС са обмисляли да напуснат парламентарната група още през януари. Може би аз бях катализаторът, като министър, който е решил да си тръгне", добави той.

Слави Трифонов заплашва със съд Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев

Василев обясни, че е чувал от негови колеги, че има огромен проблем в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, където министър в оставка е Гроздан Караджов от ИТН.

"Много неща са ме притеснявали - от това, че г-н Трифонов не се появи никъде и никога, до това, че не познава своите депутати. Както и че се появиха хора в листите през април и юли, които имат определени обвързаности с бизнеса. Появата на хора в листите, които са спуснати чрез листчета от ръководството на партията да ги включат в листите. Появата на същите тези хора, които бяха включени в листите, в едно министерство на ръководни постове", каза още Василев.

Тошко Йорданов и Станислав Балабанов: Радостин Василев е мутра (видео)

Министърът в оставка обясни, че се е срещал с премиера Кирил Петков 2-3 дни преди пресконференцията. На срещата са присъствали депутати от ИТН и е имало общо около 8-9 души.

"Нищо не ни е обещавал. Той искаше да разкаже какво се е случило в МРРБ. Никога не имало уговорки за подкрепа, постове и пари".

Василев отрече да е заплашвал депутата от ИТН Христинка Иванова.

Спортният министър Радостин Василев подаде оставка

Припомняме, че вчера председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пусна запис на телефонен разговор между Василев и Иванова, в който, по думите на Йорданов, се чуват заплахи.

"Христинка Иванова е народен представител от Плевен. Тя стана народен представител само и единствено заради мен. Тя е общинският координатор в Долна Митрополия. Този разговор го проведохме около 30 минути преди пресконференцията вчера, защото тя не дойде. Тя беше с нас навсякъде през последните три дни – вкъщи, срещна се с премиера. Не съм я заплашвал. [Казах, че] ще ѝ пратя колеги юристи, за да може да си попълни молбата за напускане. Тя си я попълни още тогава. Разбрахме се колегите, че ако някой бъде заплашван и притискан, той ще напусне, за да даде място на следващия", заяви Радостин Василев.

Василев за раздора в коалицията: Не очаквах да хвърлят държавата под автобуса (видео)

"В ИТН имам само приятели".

Той заяви, че на пресконференцията вчера е трябвало да присъстват 10-12 души от партията, но те са били заплашвани от Тошко Йорданов. 

"Колегите са уплашени. Тошко Йорданов се е държал много арогантно винаги, когато сме се събирали, когато те [депутатите на ИТН] са искали да изразят мнение. Тези хора не са помияри, това са народни представители. Не може да им се вменява, че те не са ИТН, а ИТН е лидерът Слави Трифонов. Тошко Йорданов ме нарече мутра. Не искам да обиждам хората, с които допреди няколко дни съм стоял", заяви Василев.

Той добави, че вчера "бизнес проектът на Слави Трифонов" е бил закрит.

Радостин Василев: Депутатите от ИТН са гумени печати на волята на ръководството

Източник и видео: bTV
Снимки: БулФото

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.