Сигнализирай!

Повредила ли е Кардашиян роклята на Мерилин (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
15.06.2022 г.
52
0

Повредила ли е Кардашиян роклята на Мерилин?

Според твърденията на почитател и колекционер на вещи на Мерилин Монро Ким Кардашиян е нанесла „непоправими щети“ на емблематичната рокля, която холивудската легенда носи на 45-ия рожден ден на президента на САЩ. Именно облечена с тази рокля Монро изпя на Джон Ф. Кенеди Happy birthday, Mr President! 

https://youtu.be/iH3oOVKt0WI

Рекламата, заради която всички се подиграват на Ким Кардашиян (видео)

Ким Кардашиян облече тоалета на светското събитие "Мет Гала" през май след редица условия и перипетии. Тогава риалити звездата обяви, че е отслабнала драстично, за да се побере в роклята, шита специално за Мерилин. Никой не я е обличал от 1963 г. насам - освен Ким, припомня "Гардиън". 

https://twitter.com/KimKardashian/status/1535106203017129986?cxt=HHwWhMCttaq95c0qAAAA
Първоначално Кардашиян получила отказ от частния музей Ripley's, който притежава модната реликва.

„Когато видях, че не ми става, направо се разплаках, защото знаех, че няма как да я дам на шивач, за да я отпусне“, разказа Ким.

След това успяла да убеди притежателите на роклята да й я дадат, като се подложила на стриктна диета. "Беше предизвикателство, като влизане в роля. Бях решена да вляза в нея", коментира светската знаменитост.

Роклята в телесен цвят с повече от 2500 ръчно пришити кристали е закупена на търг през 2016 г. от веригата музеи Ripley’s Believe It or Not за близо 5 милиона долара. Тя е проектирана от Жан Луис през далечната 1962 г.

Колекционерът Скот Фотнър, който се занимава с удостоверяване на сувенири и дрехи на Мерлин Монро, посетил музея след дефилето на Ким. Той направил снимки отблизо на роклята и въобще не се учудил, когато забелязал, че тъканта при закопчаването е увредена от разпъването по формите на Кардашиян. По думите му има и липсващи кристалчета, а други "висят буквално на конец". Действително Кардашиян не успяла да закопчае докрай ципа отзад и носеше роклята, придружена от бяла кожена наметка.

Снимка: Instagram

От Ripley’s Believe It Or Not! коментираха, че "са положили огромна грижа за съхраняването на тази част от историята на популярната култура". Ким я е сменила с реплика веднага след червения килим, а човек от музея я е придружавал неотлъчно във всеки един момент, в който е носила роклята.

Международният съвет на музеите обаче излезе с позиция, че "исторически облекла не трябва да бъдат носени от никого, било то публични или частни лица". Въпреки че роклята е частна собственост, "е необходимо да се разбере, че тя принадлежи на човечеството" и трябва да бъде "съхранена за бъдещите поколения" като всеки друг ценен артефакт, се посочва в комюникето.

Източник: в. Сега

Видео: YouTube/ Inside Edition

Повредила ли е Кардашиян роклята на Мерилин (видео)

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.