Сигнализирай!

Поредна смърт на мениджър, близък до "Газпром"

Gospodari.com
Gospodari.com
06.07.2022 г.
32
0

Поредна смърт на мениджър, близък до "Газпром", пише Булевард България.

Полицията в курортен комплекс "Морски тераси" във Виборгски район на Ленинградска област е открила тялото на Юрий Воронов, главен изпълнителен директор на корабна компания, която е работила по договори с "Газпром".

Воронов е намерен убит в плувен басейн, прострелян в главата. Публичните регистри показват, че неговият бизнес, Astra-Shipping, е трупал загуби през 2020 г. и 2021 г.

Серия от мистериозни смъртни случаи по високите етажи на „Газпром“ (видео)

Воронов е поредният висш ръководител в компания, свързана с "Газпром", който губи живота си през последните шест месеца.

В близост е намерен пистолет Grand Power.

61-годишният жител на Санкт Петербург Юрий Воронов е основател и генерален директор на транспортно-логистичната компания Astra-Shipping, специализирана, наред с други неща, в договорите на "Газпром" в Арктика.

Според съпругата му, той е напуснал града на 1 юли. А преди това е злоупотребявал с алкохол в продължение на две седмици. Пред полицията тя е казала, че съпругът ѝ е започнал да пие, тъй като е загубил много пари поради разногласия с контрагенти и партньори.

По информацията на SPARK-Interfax, през 2020 г. Astra-Shipping има загуби от 95 милиона, а през 2021 г. - 65 милиона.

По предварителни данни от съдебно-медицинската експертиза изстрелът е произведен от упор. Предполагаемото време на смъртта е от полунощ до пет сутринта на 4 юли. Според прегледаните от полицията записи от камери за видеонаблюдение никой не е влизал или излизал от къщата от 1 юли.

Обстоятелствата и причините за смъртта се разследват от районния отдел на Следствения комитет на Ленинградска област.

Според публичните регистри Воронов е бил член на настоятелството на Фондацията за подкрепа, реконструкция и възраждане на исторически кораби и класически яхти.

Поредна смърт на мениджър, близък до "Газпром"

Източник: Булевард България

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.