Сигнализирай!

Робот счупи пръста на 7-годишно дете по време на партия шах (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
25.07.2022 г.
21
0

Робот счупи пръста на 7-годишно дете по време на партия шах по време на турнира Moscow Open. Инцидентът се е случил на 19 юли.

Според руския новинарски сайт Baza роботът не е реагирал добре на бързите решения на съперника си Кристофър и внезапно е хванал един от пръстите му и го е счупил.

“Мачът на века”. Как преди 50 години Фишер и Спаски разиграват големия шах в Рейкявик

Във видеото по-горе, което е качено от Baza в Telegram, може да видите как роботът хваща пръста за няколко секунди, а след това се намесват жена и трима мъже, които дърпат детето.

"Момчето изигра своя ход, но след това трябва да дадем време на робота, за да отговори, но детето избърза и роботът го хвана. Счупи му пръста. Това, разбира се, е лошо", заяви пред ТАСС Сергей Лазарев, президент на Московската федерация по шах.

Кристофър се е завърнал към турнира на следващия ден и е завършил всичките си мачове с гипс на пръста си. Той е един от 30-те най-добри шахматисти в руската столица в категорията под 9-годишна възраст.

Японски учени създадоха кожа за роботи (видео)

"Има определени правила за сигурност и детето ги е нарушило. Когато е направил хода си, не е осъзнал, че трябва първо да изчака. Това е изключително рядък случай", каза Лазарев.

Робот счупи пръста на 7-годишно дете по време на партия шах

Източник: Baza, 9GAG
Снимки: Baza, iStock

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.