Сигнализирай!

ТЕЦ "Брикел" отново бълва черен дим, няма кой да спре замърсяването (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
23.10.2022 г.
38
0

ТЕЦ "Брикел" отново бълва черен дим, няма кой да спре замърсяването - за това сигнализират наши зрители. Изпращат ни и кадри, които са повече от шокиращи.

ТЕЦ "Брикел" отново бълва черен дим, няма кой да спре замърсяването

Отново са превишени нивата на серен диоксид в ТЕЦ “Брикел”

Сагата с ТЕЦ "Брикел" още от лятото

През юли министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и премиерът Кирил Петков посетиха ТЕЦ "Брикел". Те констатираха фрапиращи нарушения на място. Беше издадена заповед за незабавното затваряне на ТЕЦ-а.

Уви, Върховният административен съд отмени заповедта за незабавно затваряне. Мотивите - много хора щели да останат без работа. В тях не присъства нито дума за замърсяването в района, нито за последиците от него - остри белодробни заболявания, които се срещат все по-често и при млади, и при възрастни.

През сепрември последваха нови проверки в ТЕЦ-а. Бяха констатирани и още много нарушения. Уви, липсваше воля той да бъде затворен отново.

Така се оказа, че за българските институции няма значение колко е вреден даден ТЕЦ за околната среда или колко тежки са последиците за живеещите в района, когато държавата има икономически интерес той да работи. А с това ни чакат нови санкции от Европейската комисия, за каквито отдавна предупреждават различни екологични организации.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.