Сигнализирай!

Световната банка отпуска още 500 милиона долара за Украйна

Gospodari.com
Gospodari.com
25.10.2022 г.
27
0

Снощи Световната банка обяви, че ще отпусне допълнителни 500 милиона долара за Украйна. Тази сума ще помогне за покриване на спешни нужди.

Международната банка за възстановяване и развитие е основен инструмент за отпускане на подобни заеми. Този бе гарантиран от Великобритания още края на септември.

Иĸoнoмиĸaтa нa Уĸpaйнa щe ce cвиe c 45%, a тaзи нa Pycия c 11%, твърди Световната банка

iStock

Съобщението идва ден преди посветената на Украйна конференция в Берлин. На нея политици, мениджъри и експерти ще обсъждат как да се възстанови страната след края на войната.

Бедните са обедняли още повече в резултат на пандемията, сочи доклад на Световната банка

"Руската инвазия причинява масирани разрушения на инфраструктурата на Украйна. Включително водопроводи, канализация и електрически мрежи, а зимата идва", каза президентът на Световната банка Дейвид Малпас. "Новото финансиране ще гарантира, че властите ще могат да продължат да работят".

iStock

От началото на войната през февруари Световната банка е събрала 13 милиарда долара извънредно финансиране за Украйна. Почти цялата сума (11,4 милиарда) вече е отпусната.

Според Еврокомисията и Киев щетите от руската агресия само до 1 юни се равняват на 97 милиарда долара. Възстановяването им може да струва минимум 350 милиарда долара.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.