Сигнализирай!

Мъск моли съкратените служители на Twitter да се върнат в компанията

Gospodari.com
Gospodari.com
07.11.2022 г.
19
0

Мъск моли съкратените служители на Twitter да се върнат в компанията.

Основателят на Tesla се сдоби с Twitter след месеци обещания, сделки, закани и съдебни процеси. В петък той дори съкрати почти половината от персонала на социалната мрежа. Няколко дни по-късно обаче, новият собственик се е свързал с повечето от тях с молба да се върнат отново на работа, пише Bloomberg.

Илон Мъск придоби Twitter и уволни ръководството

Според двама души, запознати със случващото се в компанията, някои хора са били отстранени по погрешка. Други пък са били отстранени, преди ръководството да си даде сметка, че тяхната работа и опит могат да бъдат нужни за изграждането на нови продукти, услуги и иновации, които Мъск обмислял.

Wikipedia

Близо 3700 души загубиха работата си миналата седмица. Повечето от тях са разбрали едва когато не са успели да влязат в служебната система на Twitter. Целта на това отстраняване била да се компенсират разходите по закупуване на компанията и да се оздравят финансите ѝ. Но фактът, че някои служители сега били помолени да се върнат на работа, показва колко хаотично и прибързано е било отстраняването им.

Птицата на Twitter “ще лети по правилата на ЕС”, предупреди Брюксел

"Що се касае до съкращенията на работната сила, за жалост няма избор, когато компанията губи по 4 милиона долара дневно", заяви Мъск миналата седмица.

Макар новият собственик да заяви, че съкратените служители ще получат обезщетение в размер на 3 заплати, група от тях вече е подала колективен иск срещу компанията. В САЩ работниците трябва да бъдат уведомени за съкращения с предизвестие от 60 дни.

iStock

Twitter е изправен пред несигурно бъдеще

Новият Twitter

Новата работна седмица в Twitter започна само с 3700 служители. А Мъск веднага е поставил множество задачи.

През уикенда излезе новият абонаментен план на социалната мрежа. Той важи за верифицираните акаунти - тези, които имат синьо тикче до името. Тази отметка, която се ползва във всички социални мрежи, за да се отличат реалните профили на компании, бизнеси, знаменитости, политици и други, винаги е била безплатна. Twitter обаче вече ще таксува по 8 долара на месец за нея.

Мъск ще таксува с 8 долара на месец потвърдените акаунти в Twitter

Друга промяна бе и обявяването за намаляване наполовина на рекламите, както и възможност да се качват по-дълги видеа.

В бъдеще акаунтите, които се представят за някои друг, без да е уточнено ясно, че става дума за пародия, ще бъдат премахвани за постоянно, поясни Мъск. Той добави, че псевдонимите ще останат разрешени, стига да не заблуждават хората.

Милиардерът е категоричен, че Twitter трябва да стане източник на надеждна информация. За тази цел ще има нов съвет, който да бъде регулатор на съдържанието.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.