Сигнализирай!

Борис Бонев призова ПП и ДБ за обединение на местните избори в София (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.11.2022 г.
28
0

Борис Бонев призова ПП и ДБ за обединение на местните избори в София.

„Демократична България”, „Продължаваме промяната” и „Спаси София” трябва да намерим общ път за явяване на местните избори. Каква ще е формулата и кои ще са хората - това е въпрос на разговори. Но смятам, че начело на София трябва да бъде човек, който е посветен, познава и е работил за града", каза той в интервю за NOVA.

Той обаче отклони въпросите дали партията му би подкрепила кандидати на ДБ и ПП, а посочи, че те трябва да седнат на масата за преговори.

Три приоритета пред партията на изборите

“Спаси София” става политическа партия

Ден, след като водената от него гражданската организация обяви, че става партия, Бонев изтъкна три приоритета в предстоящата предизборна кампания. Като първи приоритет той посочи управлението на средствата в бюджета на столицата.

"Да няма случки, като например, едната лампа от едната страна на улицата да струва пет пъти повече, отколкто тази от другата".

Като втори приоритет той посочи инвестициите в по-благоприятна и осъвременена градска среда, особено в каварталите, където по думите му "живеят хората".

Третият приоритет пред Бонев е София да се превърне в по-зелен град, а природните ресурси, като близостта с Витоша и минералните извори да се ползват максимално от гражданите и бизнеса.

Фандъкова и Борис Бонев щяха да са на балотаж, ако брояхме само гласовете на най-младите

Организация и лидер с опит

Бонев изтъкна, че "Спаси София" има вече богата 10-годишна изтория. Според него, дори като опозиция организацията е успявала неведнъж да влияе и да следи как се изпълняват решенията на СОС.

Борис Бонев: Емисари от ГЕРБ и ВМРО подкокоросаха столичния транспорт за протеста

"През годините натрупахме достатъчно административен опит. Аз лично - в качеството ми на общински съветник, натрупах и политически опит. Имаме страхотен екип от експерти", подчерта Бонев. 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.