Сигнализирай!

Отпадат всички мерки срещу Covid-19 (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.11.2022 г.
24
0

Отпадат всички мерки срещу Covid-19, това заяви епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев пред bTV. Решението е от вчера, когато се е събрал консултативен съвет при здравния министър. То е взето предвид тенденцията в заболеваемостта на вируса.

90% спад на смъртността от Covid-19 отчитат от СЗО (видео)

Проф. Кантарджиев допълни, че продължава да е препоръчително възрастните и хронично болните да не спират да носят предпазни маски в градския транспорт и на места със струпване на хора.

bTV

Епидемиологът обяви, че е доказан първият случай на грипен вирус в България за този сезон – то е от тип А. Жена на 42 г. е първият пациент с грип H3N2.

„Доказани са и първите случаи в Европа. Това е грипът, който направи големия епидемичен взрив в Австралия“, допълни проф. Кантарджиев.

В България ще прилагат нова ваксина срещу Covid-19

Затова се и препоръчва противогрипна ваксина. Личните лекари обаче сигнализират, че има все повече желаещи за такава ваксина, а има недостиг от нея.

Д-р Георги Зарков от Берковица обясни, че само 10% от неговите 630 възрастни пациенти, са пожелали ваксина.

NOVA

"Правим списъци още от юни, а според броя записани поръчваме ваксини на дистрибуторите. Всички желаещи бяха ваксинирани".

Бустерните дози срещу Covid-19 у нас ще бъдат само от адаптираните ваксини

"Сега няма ваксини нито в аптеките, нито в складовете. Пациентите, които желаят, няма да могат да се ваксинират вече. [...] Продължават да идват пациенти, които искат да се ваксинират, но ние ги връщаме".

Източник и видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.