Сигнализирай!

Трусове и оставки в световен гранд

Gospodari.com
Gospodari.com
29.11.2022 г.
24
0

Трусове и оставки в италианския гранд "Ювентус". Всички членове на борда на директорите напускат постовете си. Причините за шокиращото развитие се оказват подозрения във финансови измами на клуба. Торинският колос е измъчван и от фискални проблеми, но причината за тях се оказва по-дълбока от предполагаемото.

Президентът Андреа Аниели и дясната му ръка Павел Недвед предвождат групата от десет души, които са подали своите оставки. През миналата година клубът отчете загуби в размер на 254 милиона евро. Тези загуби обаче могат да се окажат със странен произход. Срещу "Ювентус" тече разследване за осъществяване на съмнителни трансфери и завишаване на цените на играчи. Също така се проверяват и съмнителни транзакции към играчи. Те могат да докажат, че футболистите не са се отказали наистина от заплатите си по време на пандемиятаот КОВИД-19, както бе обявено. Вместо това е имало тайно споразумение между тях и клуба и играчите са се лишили от само една заплата.

Кои са “песните на победата” на Световното?

Източник: Facebook

Новият генерален директор на "Юве" ще бъде Маурицио Сканавино. Борд на директорите обаче ще бъде избран едва на 18-и януари. Това означава, че "Старата госпожа" няма да може да бъде активен на трансферния пазар през по-голямата част от януари.

Краят на една епоха

Ерата Аниели донесе едни от най-славните сезони в историята на "Ювентус". Той бе директор на клуба от 2010 г. За 12 години грандът спечели 9 пъти "Скудетото" в Италия. Така тимът постави и рекорд по последователни шампионски титли в Италия. Доминацията бе затвърдена и от пет Купи на Италия, както и от още толкова Суперкупи. "Бианконерите" достигнаха и до финала в Шампионската лига през 2013 г., където отстъпиха на Барселона.

През този сезон обаче не само финансовата криза е налегнала именития тим. Резултати не идват и на терена. Голяма част от феновете обвиняват треньора Максимилиано Алегри за незадоволителното представяне. "Ювентус" разочарова в групите на Шампионската лига, отпадайки още на тази фаза. Представянето на тима в "калчото" също е притеснително. Той спечели едва 3 от първите си 9 мача в шампионата и въпреки че се засили през октомври, изостава на 10 точки от лидера Наполи.

Източник: Reuters, Youtube

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.