Сигнализирай!

Как изглеждат 328 км/ч на магистрала (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.12.2022 г.
15
0

Как изглеждат 328 км/ч на магистрала? Отговор дава видео, показващо как Porsche ускорява до невижданата скорост. Не правете това по българските пътища! Видеото е заснето на една от немските магистрали без ограничение на скоростта и е публикувано от AutoTopNL.

Главна роля в него играе супермощна спортна кола, подложена на сериозна модификация. Става дума за Porsche 911 Turbo S, но не току-що излязло от завода, а доработено, за да развие 913 к.с. Това е с над 250 к.с. повече от серийния вариант, пише Automedia.

Както е известно, сегашното поколение 911 Turbo S е оборудвано стандартно с 3,8-литров шестцилиндров битурбо двигател „боксер“. Той развива 650 к.с. и максимален въртящ момент от 800 Нм, който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за около 2,7 секунди.

Ентусиаст визуализира пътуване със скоростта на светлината (видео)

Благодарение на работата на специалистите от LCE Performance, тази кола е получи редица подобрения като ново електронно управление на двигателя, подобрения на турбото и всмукателната система, оптимизирана PDK трансмисия и най-важното – няма ограничител на скоростта. Допълнителният пакет струва 30 000 евро, като увеличава мощността на мотора до 913 к.с., а максимален въртящ момент достига 1000 Нм. Тези цифри успяват да намалят ускорението от 0 до 100 км/ч с 0,2 секунди, тоест до 2,5 секунди.

Що се отнася до максималната скорост и тъй като тя вече не е ограничена, така че колата във видеото успява да достигне сериозните 328 км/ч. Усеща се обаче, че спортното купе може да се движи още по-бързо, ако трафикът позволява.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.