Сигнализирай!

Русия планира да наложи по-високи данъци на напусналите страната

Gospodari.com
Gospodari.com
25.12.2022 г.
27
0

Русия планира да наложи по-високи данъци на напусналите страната, съобщава Reuters. Предложението е на долната камара на руския парламент. Там се подготвя закон за въвеждане на по-високо данъчно облагане за хората, емигрирали след началото на войната в Украйна.

"Правилно е да се отменят преференциите за тези, които са напуснали Руската федерация и да се въведе повишена данъчна ставка за тях", написа Володин в приложението за съобщения "Teлеграм". "Работим върху съответните промени в законодателството."

Украйна призовава за криминализирането на знака "Z"

Путин обяви, че би преговарял с Украйна

Към началото на октомври някои местни медии съобщиха, че до 700 хил. са избягали след обявяването през септември на мобилизация, чиято цел беше набирането на 300 хил. души, които да бъдат изпратени на бойното поле. По това време правителството отхвърли като невярно това число.

Общо 13% данък върху доходите на физическите лица в Русия се удържа автоматично от местните работодатели. Руснаците, работещи в чужбина, трябва да плащат данъка самостоятелно, е оценката на Федералната данъчна служба на Русия.

"Напълно разбираемо е защо са избягали", каза Володин. "Тези, които са разбрали, че са направили грешка, вече са се върнали. Останалите трябва да разберат: огромното мнозинство от обществото не подкрепя техния акт и смята, че те са предали страната си, роднините и приятелите си."

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.