Сигнализирай!

Tesla на автопилот предизвика катастрофа с 8 коли (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
25.12.2022 г.
34
0

Tesla на автопилот предизвика катастрофа с 8 коли, съобщава KTVU FOX 2 San Francisco. Случаят е от Калифорния. Електромобилът рязко е намалил скоростта си и е спрял неочаквано при преминаване през тунел, като е причинил сблъсък на 8 коли, при който са пострадали общо 9 души.

Шофьор на злополучния Model S е казал на първите пристигнали на мястото на инцидента, че бета софтуерът на системата за пълно самостоятелно управление (FSD) на автомобила е спрял неочаквано. Това време той е преминавал през тунел в Сан Франциско в Деня на благодарността.

По-късно Калифорнийският магистрален патрул (CHP) излезе с повече подробности, както съобщава ABC7. Някои от тях идват от любителски видеоклипове на случилото се. В едно тях се разкрива, че електромобилът сменя лентите и забавя скорост, но няма как да се докаже, че системата FSD е контролирала колата. От полицията също не могат да потвърдят, че FSD е бил активен по време на инцидента.

Как реаглира автопилотът на “Тесла”, когато на улицата пресича дете? (видео)

Катастрофата е станала на междущатска магистрала 80 източно от Bay Bridge в Сан Франциско (Калифорния).

Общо 16 души са участвали в инцидента, като 9 от тях са ранени. Двама са откарани в болница, като по-тежко е състоянието на дете, което остава на лечение. Според полицейския доклад, Tesla Model S се е движил с около 90 км/ч. Тогава е сменила платното и се е престроила в крайна лява лента, където внезапно е спряла. Това е предизвикало струпване на 8 автомобила в тунела.

Припомня се още, че автопилотът на Tesla и пакетът с бета FSD с възможности за пълно самоуправление в момента се разследва от Националната администрация за безопасност на движението по по пътищата (NHTSA). Има много съобщения за неочаквано спиране на системата, като в някои случаи се е стигнало да инциденти. Засега обаче технологията все още не е забранена за използване.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.