Сигнализирай!

Митрофанова: Няма конкретно обвинение към Христо Грозев (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.12.2022 г.
30
0

Митрофанова: Няма конкретно обвинение към Христо Грозев.

„Министерството на външните работи ще поиска от вътрешното ведомство на Русия официална информация защо е обявен за издирване разследващият журналист“, добави посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова след среща в Министерството на външните работи.

Митрофанова отива на среща в МВнР

Посещението ѝ в сградата на МВнР бе посрещнато при огромен интерес от медиите след новината, че журналистът от Belingcat е обявен за федерално издирване на територията на Русия.

"Това, че е издирван, не означава, че ще бъде търсен по цял свят. Нищо не го заплашва. Това означава преди всичко: не идвай", каза посланик Митрофанова.

На въпрос на журналисти дали е опитала да се запознае с подробности по случая, посланичката отговори утвърдително. Но уточни, че не може да очаква бърз отговор.

Христо Грозев: Страхувам се от убийство или отвличане (видео)

Срещата си с външния министър Митрофанова определи като „доста конструктивна“. Тя продължи половин час. По думите на посланичката на нея е обсъдено преподаването на български език в окупираните от Русия територии в Украйна.

"Искам да подчертая едно, ние сме многонационална страна, в училищата ни се изучават 79 езика, един от тях е българският, дори и в Кремъл”, каза Митрофанова.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.