Сигнализирай!

Ето какво каза Путин в най-дългото си новогодишно обръщение (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
31.12.2022 г.
27
0

Ето какво каза Путин в най-дългото си новогодишно обръщение.

"2022 г. е към своя край. Това беше година на трудни и необходими решения, на важни стъпки към осигуряването на пълния суверенитет на Русия и мощното консолидиране на нашето общество", заяви руският президент Владимир Путин в най-дългото си новогодишно обръщение към руснаците досега, което продължи около девет минути, предаде ТАСС.

Държавният глава се обърна към народа на страната не на фона на Кремъл, а до военните.

https://www.youtube.com/watch?v=6mrb5NcoBYY

„Това беше година, която постави много на мястото си, ясно раздели смелостта и героизма от предателството и малодушието, показа, че няма по-висша сила от любовта към семейството и приятелите, верността към приятелите и другарите, предаността към Отечеството, допълни Путин.

Путин позволи на “неприятелски” страни да платят дълговете си за газ във валута

За западната агресия

В речта си Путин подчерта, че тази година Западът е обявил "истинска санкционна война" на Русия.

"Тези, които я започнаха, очакваха пълното унищожаване на нашата индустрия, финанси и транспорт. Това не се случи, защото заедно създадохме надеждна граница на безопасност", каза още президентът.

Според него Западът години наред се е готвил за агресия.

„И днес той открито признава това, вече не се смущава. И те цинично използват Украйна и нейния народ, за да отслабят и разцепят Русия“, подчертава Владимир Путин.

Снимка: Kremlin.ru

За участниците във военната операция

Путин поздрави участниците в т.нар. "специална военна операция", както Кремъл нарича войната в Украйна. По думите му руските военни са нахлули в съседна Украйна, за да "се борят за своята родина, за истината и справедливостта, за да бъдат надеждно гарантирани мирът и сигурността на Русия".

„Руските военнослужещи, опълченци, доброволци сега се бият за родната земя, за истината и справедливостта. За да бъдат надеждно осигурени гаранции за мир и сигурност на Русия. Всички те са наши герои, на тях сега е най-трудно“, отбеляза държавният глава.

Той подчерта, че властите ще окажат необходимото съдействие на семействата на загиналите в битката участници в операцията.

„Ще направим всичко възможно, за да помогнем на семействата на нашите загинали другари да отгледат децата си. Да им дадат достойно образование и да получат професия", заяви той.

Путин благодари на военните за тяхната доблестна служба и поздрави въоръжените сили за Нова година. „Цялата ни огромна страна се гордее с вашата сила, устойчивост и смелост, милиони хора са с вас в душата и сърцето ви", каза още руският президент.

Снимка: стопкадър/видео Telegram/Kremlin.ru

За борбата и бъдещето

Сега главното е съдбата на Русия, нейната защита е „свещен дълг към предците и потомците“, подчерта Путин.

„Винаги сме знаели и днес отново сме убедени, че суверенното, независимо, сигурно бъдеще на Русия зависи само от нас, от нашата сила и воля!

Борбата на Русия за нейните интереси и нейното бъдеще ще стане вдъхновяващ пример за други държави в стремежа им към справедлив многополюсен световен ред.

Руснаците трябва да вярват, че страната им ще остане велика и независима, ще върви само напред и ще побеждава“, заяви Путин в новогодишната си реч.

Нова серия от експлозии в Киев (видео)

Световните агенции предават, че докато Путин е произнасял речта си, се е появила информация за ракетни удари по няколко украински области, в това число в столицата Киев.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.