Сигнализирай!

Нова серия надписи в Народния театър (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.01.2023 г.
31
0

Нова серия надписи в Народния театър на режисьора Александър Морфов. Този път е надраскана вратата не само на пиара Велислава Кръстева, но и тази на кабинета на директора Васил Василев. За това съобщава bTV.

На 29 октомври на вратата на кабинета на Кръстева се появиха надписи: "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай". Кръстева отговаря за връзките с обществеността на театъра, а преди това беше дългогодишен пиар на ДПС. Авторството на надписите тогава пое режисьорът Александър Морфов. Надраскал ги като възмущение, че Кръстева е придружила Ахмед Доган по време на гласуването му на изборите на 2 октомври.

Два месеца по-късно, през последните почивни дни, главният режисьор на Народния театър отново е писал, вече на две врати. На кабинета на директора Морфов пише "Официален офис на ДПС", а на Кръстева - "Приемна на ДПС".

Народният театър се превръща в пирамида, смята културният министър

„Да, в един момент слязох от горе на третия етаж, където се видяхме със Сашо, който беше написал цитираните неща на вратите. Това е неговия начин на протест и аз подкрепям всякакъв вид протест срещу начина. по който се действа и нещата, които се случват в Народния театър“, каза актрисата Албена Колева.

С пост в социалните мрежи Васил Василев обяснява, че не желае да коментира "обществените изяви на режисьора".

https://www.facebook.com/vasilevmail/posts/pfbid02PmDGfGFJPM8n41TQE7zWcCVMXeePkQwBcC9EoNhcYjx6t74Sy1ZbuDvPRWrJXUYsl

„Това е част от някакъв негов нагон да привлича интерес върху себе си.

Давах си сметка за неговата екстравагантност, когато го назначих, но определящи бяха творческите му качества.

За мен е важно как изпълнява задълженията си към театъра като главен режисьор, както и личните му творчески ангажименти, които има свързано с репертоара на театъра.

За новото му амплоа, разбрах, че се гласи да гастролира с графитите и в други представителни сгради, като Президентството, Министерски съвет, Народното събрания. Явно това е нова фаза в личностното му развитие.

Заявявам категорично, че никоя политическа сила и никоя овластена персона не е в състояние да ми оказва въздействие за кадровата политика“, написа директорът на Народния театър.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.