Сигнализирай!

"Челси" даде €100 милиона за млада звезда - ще спасява сезона

Gospodari.com
Gospodari.com
15.01.2023 г.
16
0

"Челси" дава €100 милиона за млада звезда - ще спасява сезона. "Сините" от Лондон взимат един от най-желаните европейски таланти срещу колосална сума. Става въпрос за украинеца Михайло Мудрик. Той ще акостира на "Стамфорд Бридж" след като "Челси" изпревари градския си съперник "Арсенал" в опит да привлече таланта.

Image
Снимка: Twitter

Представители на "Челси", включително директора по трансферите Пол Уинстенли, са провели разговори с ръководството на "Шахтьор" Донецк в Турция. Там украинския тим води своята подготовка. Преди няколко дни от него обявиха, че смятат, че футболистът им струва 100 милиона евро и сега постигат тази цена, макар и с лек компромис. Личните условия на футболиста също са уговорени.

Общата сума може да достигне толкова, но за да се сдобие с услугите на футболиста, "сините" ще платят 70 милиона евро при трансфера. Останалите 30 ще бъдат преведени под формата на бонуси при добро представяне на футболиста и са обвързани съответно и постиженията на отбора през този и следващия сезон, докладва The Athletic.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1614537244001312768?s=20&t=cPR2qGq3-M3fbHYI4V4q7w

Той премина медицински прегледи и се очаква днес да подпише договор с клуба до 2030 г., който ще помогне и със спазването на финансовия феърплей на UEFA.

"Челси" се намира в състояние на свободно падане в момента.

Тимът няма победа в четири поредни мача и е с три последователни загуби във всички турнири. Лондончани отпаднаха след разгром от Манчестър "Сити" с 0-4 от ФА Къп. Единствената им победа след подновяването на клубния футбол след Световното първенство дойде срещу 17-ия във Висшата лига "Борнемут".

Амбициите на "сините" за футбол от Шампионската лига догодина изтъняват все повече. Тимът се срина до десетото място в класирането и е на 10 точки от четвъртия "Нюкасъл", намиращ се на последното място гарантиращо участие в най-престижния европейски турнир. Сега надеждите са 22-годишният украинец да помогне със спасяването на сезона. Той блесна в груповата фаза на ШЛ и вече има 3 гола и 2 асистенции.

Видео: ESPN

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.