Сигнализирай!

Ето'о изгони 70% от камерунските национали - лъгали за възрастта си

Gospodari.com
Gospodari.com
27.01.2023 г.
36
0

Ето'о изгони 70% от камерунските национали - лъгали за възрастта си. Проблемът с декларирането на невярна възраст е един от основните пред африканския футбол. Сега легендата на "Барселона" Самуел Ето'о изглежда решен да се бори с лъжите относно възрастта на играчите. Най-решителната му стъпка до момента е изгонването на 21 от 30 футболисти, селектирани за юношеска гарнитура на националния тим.

Image
Ето'о с екипа на националния отбор на Камерун, 1998 г. (Снимка: Twitter)

След внимателна проверка на възрастта на играчите, се оказало, че над две трети от тях са по-големи, отколкото се представят.

Това се установило чрез ядрено-магнитен резонанс и тестове на костите, съобщава CNN. За да добият нещата още по-трагикомичен характер, 11 от повиканите заместници на измамниците също се оказали по-стари от записаното в паспортите им.

Изгонването на тези играчи преди участие в турнира е следствие на решение на президента на Камерунската футболна асоциация Самуел Ето'о. Той задължил всички гарнитури на националния отбор на страната да минават през подобни тестове преди участие в мачове. Последният такъв бе решителна квалификация за участие в турнира за Купата на африканските нации до 17 години.

Хванаха футболист-трафикант със 104 кг. кокаин на летището

От години лъжлива информация за възрастта на африкански футболисти заблуждава скаутите на отборите по света. Последният по-известен случай е с младата звезда на "Борусия" Дортмунд Юсуфа Мукоко, който се оказа 4 години по-голям и с различно име.

https://twitter.com/Football__Tweet/status/1613871876241068034?s=20&t=xpEyJdBrhHf7WvbrI4GorA

КАФ се бори с проблема именно чрез въвеждането на въпросните скенери, а това в случая облагодетелства Камерун. Тимът бе домакин на въпросната квалификация, в която участие трябваше да вземат ДР Конго, Чад и Конго. Само че от тази квалификация се изигра един мач, спечелен от камерунците с 2-0 срещу Конго. Отборът на Чад бе дисквалифициран, тъй като във финалния състав се оказа, че има по-възрастен играч, докато ДРК не успя да намери заместители на излъгалите за възрастта си на първоначалните тестове. Така Камерун се класира за турнира след само една среща.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.