Сигнализирай!

Ето кой стана Футболист номер 1 на България за миналата година

Gospodari.com
Gospodari.com
05.02.2023 г.
32
0

Ето кой стана Футболист номер 1 на България за миналата година. Това отново е Кирил Десподов. Играчът на "Лудогорец" пребори конкуренцията за трети път в своята кариера. Така той се нареди на споделено трето място сред хората с най-много такива статуетки. Двамата пред него са легенди не само на българския, но и на световния футбол - Христо Стоичков и Димитър Бербатов.

Снимка: bulPhoto

Десподов остави зад себе си футболистът на "Вердер" Бремен и син на известния български треньор - Илия Груев младши. Именно баща му прие наградата от негово име. Трети в класацията се нареди един от най-добрите играчи в efbet Лига и защитаващ цветовете на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев. Общият брой на точките, спечелили на юношата на "Литекс" Ловеч наградата, бяха 193. Той за втори пореден път бе награден с това отличие.

На гала вечерта бяха връчени и награди за най-добър в категориите треньор, най-добра жена футболист и най-добър чужденец в родния футбол. За наставник номер 1 бе избран треньорът на "Левски" Станимир Стоилов, извел "сините" до първи трофей от 14 години. Той изпревари националния селекционер Ивайло Петев. Най-добър млад футболист е подвизаващият се в "Интер" национал Никола Илиев.

Българин смая футболна Италия с 3 асистенции за Интер (видео)

За най-добра сред жените бе избрана Симона Петкова. Тя изпревари Евдокия Попадинова и Десислава Дюбои и сподели следното, приемайки наградата си: „Изключителна чест и радост е за мен да получа тази награда. Благодаря за признанието за женския футбол. Надявам се по-чесно да се чува, че женита могат да ритат и вкарват голове“. Призът за най-добър чужденец в първенството ни прибра футболистът на "Лудогорец" Бърнард Текпетей.

Видео: БНТ

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.