Сигнализирай!

Още един евродепутат попадна под ударите на „Катаргейт“

Gospodari.com
Gospodari.com
13.02.2023 г.
18
0

Още един евродепутат попадна под ударите на „Катаргейт“, съобщава Reutres, цитирайки белгийска медия.

Белгийската прокуратура е обвинила Марк Тарабела в рамките на разследването, което разтърси Европейския парламент с мащабен корупционен скандал „пари срещу влияние“.

Белгийският депутат-социалист бе задържан в петък, а в неделя стана ясно, че срещу него е повдигнато обвинение за корупция, пране на пари и принадлежност към организирана престъпна група, посочва Le Soir. Според неговия адвокат, Тарабела е отрекъл да има общо със случа.

Ева Кайли работи като чистачка в затвора за 75 евроцента на час

Припомняме, че корупционния скандал за домакинството на Катар на световните футболни финали гръмна през декември. Тогава заместник-председателят на Европейския парламент Ева Кейли бе уличена заедно с още четирима високопоставени личности за приемане на подкупи.

Кайли, бившият италиански евродепутат Пиер Антонио Панцери и още двама са в белгийски арест във връзка с предполагаеми плащания от Катар и Мароко. Партньорът на Кайли Франческо Джорджи вече призна, че е получавал пари от Катар. Неговият адвокат отказва да коментира думите на клиента си.

Партньорът на Ева Кайли призна за „мръсни пари“ от Катар

Панцери пък поиска намаляване на присъдата, като в замяна на това се съгласи да съдейства на белгийските власти. Кайли отрече да е извършила нарушение. Мароко се оплака от "съдебен тормоз".

Междувременно италианската финасова полиция е арестувала друг член на Европарламента - италианеца Андреа Коцолино, съобщава „Дневник“. Той е бил задържан в клиника в Неапол. Двамата с Тарабела, които са от лявоцентристката група „Социалисти и демократи“ вече са със свален имунитет.

Адвокатът на Тарабела заяви, че евродепутатът е посетил Катар два пъти и е бил напълно прозрачен за тези пътувания до строителни обекти и работни лагери, с акцент върху човешките и трудовите права и свободата на изразяване.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.