Сигнализирай!

Мигрантите получават инструкции да блъскат колите на МВР

Gospodari.com
Gospodari.com
27.02.2023 г.
21
0

Мигрантите получават инструкции да блъскат колите на МВР. Това заяви пред БНР директорът на Гранична полиция главен комисар Росица Димитрова.

„Имат инструкции да самокатастрофират или съответно, ако започне преследване, да не се подчиняват на полицейски разпореждания и отново да предизвикат катастрофа с полицейския автомобил, така че да причинят и щета, и вреда. Има една особено опасна тенденция, която наблюдаваме и тя е тези автомобили, които превозват мигранти, да бъдат управлявани от непълнолетни или пълнолетни лица без правоспособност и употребили наркотични вещества“, уточни Димитрова.

БулФото

Такъв беше и първият нашумял случай с блъсната патрулка в Бургас през лятото, когато двама полицаи загинаха, а шофьорът на автобуса беше непълнолетен и неправоспособен.

Двама полицаи загинаха при гонка с автобус, превозващ мигранти в Бургас (видео)

Тя отчете огромно увеличение на мигрантския натиск по българо-турската граница. Само за първите два месеца от настоящата година са отчетени 1000 неуспешни опита за преминаването ѝ.

„50% повече е увеличението на броя на недопуснатите лица да преминат българо-турската граница от началото на годината до момента“, каза комисар Димитрова. Като посочи, че нелегалните мигранти са „обучени да се пазят от наряди“.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.