Сигнализирай!

Бивша звезда от ВЛ спечели родната си лига с фамозен гол в 94' минута (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.06.2023 г.
20
0

Бивша звезда от ВЛ спечели родната си лига с фамозен гол в 94' минута. "Роял" Антверпен спечели белгийската висша лига за първи път от 1956-57 г. насам. Това стана след като подписалият през лятото Тоби Алдервейрелд отбеляза в 94-ата минута срещу "Генк" в последния мач за сезона в неделя.

(AP Photo/Peter Dejong, File)

34-годишният бивш защитник на "Тотнъм Хотспър", който е роден в Антверпен, вкара извън наказателното поле дълбоко в продължението на мача. Тогава неговият тим отчаяно търсеше гола, който да го короняса за шампион. Той сложи край на една забележителна вечер, в която в рамките на пет минути три отбора си размениха лидерската позиция.

Белгийската лига се разделя на група с четирите най-добри отбора за плейофите след края на сезона, за да се определи кой ще спечели титлата. През тази година в групата попаднаха Антверпен, Генк, Унион Сен Жилоаз и Клуб Брюж. Във финалната серия от мачове Унион, който беше домакин на Клуб Брюж и водеше с 1:0, беше на път да спечели титлата, докато не допусна гол в 89-ата минута.

Фен в Аржентина загина след падане от трибуната

Този гол на "Брюж" означаваше, че "Генк", който водеше на "Антверпен" с 2:1 в другия мач, ще заеме първото място. Този сценарий обаче продължи само няколко минути. Алдервейрелд намери горния ъгъл, а часовникът тиктакаше, за да може родния му тим да спечели титлата, пише The Athletic.

Това означава, че за първи път в историята на клуба тимът на Марк ван Бомел е с дубъл в лигата и купата. "Антверпен" завърши едва на трето място в класирането на редовния сезон. "Генк" и "Унион" бяха съответно първи и втори. Въпреки това в крайна сметка те триумфираха и си осигуриха петата титла на клуба в топ-лигата по най-драматичния възможен начин.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.