Сигнализирай!

Безкомпромисен Джокович се прицелва в 23-ия Голям шлем (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.06.2023 г.
18
0

Безкомпромисен Джокович се прицелва в 23-ия Голям шлем. Новак Джокович достигна до финала на Откритото първенство на Франция, след като в петък победи с 6-3 5-7 6-1 6-1 Карлос Алкарас, който страдаше от контузия. Победата поставя Джокович, двукратен шампион на "Ролан Гарос", на прага на спечелването на рекордната 23-та титла от Големия шлем при мъжете.

(AP Photo/Jean-Francois Badias)

Мачът беше равностоен при 1:1 в третия сет. Тогава Алкарас изглежда получи спазъм и започна да се затруднява в движението си. Състоянието му се подобри в четвъртия сет, след като му бе оказана медицинска помощ. Вече Джокович имаше явно надмощие, като стигна до победата и си осигури финал срещу миналогодишния финалист Каспер Рууд. Датчанинът победи с лекота германеца Александър Зверев с 6-3 6-4 6-0.

Сърбин е на крачка от върха в световния спорт и не се казва Джокович (видео)

"Преди всичко трябва да кажа, че е лош късмет за Карлос.", каза Джокович в интервюто си на корта. "На това ниво последното нещо, което искаш, са спазми и физически проблеми в късните етапи на турнир от Големия шлем. Надявам се, че ще успее да се възстанови и да се завърне много скоро."

"В началото на третия сет започнах да получавам спазми във всички части на тялото си. Не само в краката. Ръцете също, всяка част от краката.", каза Алкарас пред репортери.

"Беше ми много трудно да се движа в третия сет, а в четвъртия сет, да кажем, имах малък шанс, но беше наистина трудно… Не е лесно да играеш срещу Новак, разбира се, той е легенда на нашия спорт. Ако някой каже, че излиза на корта без нерви, играейки срещу Новак, значи лъже".

При победа в неделя Джокович ще се върне на първото място в световната ранглиста. Той ще изпревари Рафаел Надал на върха на класацията за всички времена за победи в Големия шлем при мъжете.

Видео: Eurosport

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.