Сигнализирай!

Тенис звезда с абсурдно оправдание - бил спал прекалено много (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
11.06.2023 г.
26
0

Тенис звезда с абсурдно оправдание - бил спал прекалено много. Световният номер 5 Стефанос Циципас съжалява, че е взел хапчета за сън. Това стана след като се оплака от отпадналост по време на четвъртфинала на "Ролан Гарос" срещу Карлос Алкарас. Това бе и неговият последен мач на турнира, пише CNN.

(AP Photo/Jean-Francois Badias)

Гръцката звезда бе победена в последователни сетове - 6-2 6-1 7-6 - от световния номер 1 в неравностоен мач на корт "Филип Шатрие". Макар да похвали Алкарас за "страхотното" му представяне, Циципас каза, че е бил затруднен от собствената си подготовка и нарушен цикъл на съня.

Безкомпромисен Джокович се прицелва в 23-ия Голям шлем (видео)

"Едно нещо, което ще се опитам да избегна в бъдеще, е да вземам хапчета с мелатонин [хапчета за сън] и да дремвам преди мачовете. Това явно не изглежда да работи. Имах няколко сесии до късно през нощта. Не супер късни, но достатъчно късни, за да ми се развали графикът на съня, в известен смисъл. Сънят е много важно нещо, а възстановяването е най-важното нещо, когато се състезаваш и играеш на големи турнири като този. В миналото съм допускал тази грешка и имах абсолютно същия резултат, както в тези първи два сета.", заяви Циципас пред медиите.

На "Ролан Гарос" редовно се провеждат нощни сесии. Това става и на други турнири от Големия шлем. Това са Откритото първенство на САЩ и Откритото първенство на Австралия. Подобни ситуации въпреки страхотната атмосфера под светлините на прожекторите означават, че мачовете могат да завършат след полунощ.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.