Сигнализирай!

Австралийска авиокомпания продала хиляди билети за вече отменени полети

Gospodari.com
Gospodari.com
01.09.2023 г.
21
0

Националната авиокомпания на Австралия Qantas Airways продала хиляди билети за полети, които са били отменени, съобщава The New York Times.

Австралийската комисия за конкуренцията и потребителите (A.C.C.C.) заявява, че е започнала съдебно производство в австралийския федерален съд срещу Qantas. Според комисията авиокомпанията е участвала в невярно, подвеждащо и измамно поведение, като е предлагала билети за повече от 8000 полета, планирани от май 2022 г. до юли 2022 г., за които е знаела, че няма да се осъществят.

Полетите са се случили във време на „катаклизъм“ за индустрията. По време на „предизвикателно“ нормализиране след пандемията, се казва още в изявлението.

източник: facebook / Qantas Europe

В своята документация групата за наблюдение заявява, че билетите са останали налични средно по две седмици, а понякога и до 47 дни след отмяната на полетите.

Анулирането на полетите обикновено не е било свързано с времето или недостига на персонал. Обстоятелствата са били под контрола на авиокомпанията, включително промени в „потребителското търсене, оттегляне на маршрути или задържане на слотове за излитане и кацане на определени летища.“, казва Джина Кас-Готлиб, председател на A.C.C.C.

Отменени полети и хаос във въздушното пространство на Великобритания

Комисията не посочва защо Qantas e продавала билети за отменени полети.

Новината идва в момент на обществен гняв покрай разкритията, че правителството е блокирало Qatar Airways да добавя полети до Австралия. Причината е била да защити интересите на Qantas, която е поддържала цените на билетите двойно по-високи от тези преди пандемията.

В същото време авиокомпанията е изправена пред друг колективен иск. Той се отнася до политиката за полети, отменени поради пандемията. Тогава авиолинията е издавала изтекли кредити за пътуване, вместо да възстанови средствата на клиентите.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.