Сигнализирай!

Жена и 4 деца са пътували в колата на пияния шофьор, размахал пистолет (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.09.2023 г.
32
0

Жена и 4 деца са пътували в колата на пияния шофьор, размахал пистолет на пътя Поморие-Бургас, съобщава bTV. Според обяснението на шофьора, останалите участници в движението се движели бавно и му пречели.

Акция “респект” не протече по план: Арестуваха шофьор, размахвал пистолет

Илиев очерта и случилото се на пътя с подробности. При излизане от Поморие, два автомобила застават зад селскостопанска техника на пътя. При освобождаване на лентата за насрещно движение и двата тръгват да изпреварват заедно, като вероятно се получава засичане.

До Сарафово двете коли се изпреварват няколко пъти, като са си разменяли неприлични жестове и обиди. По-късно водачът на единия автомобил вади пистолет, който насочва и леко размахва като предупреждение.

„Пистолетът е газов, но хората не знаят какъв е. Веднага подават сигнал на 112 и шофьорът е задържан малко преди Айтос. Пробата за алкохол показва 0,6 промила, тази за наркотици е отрицателна“, коментира Илиев.

По думите на инспектора най-малкото дете в колата е било едва на 4 години.

Водачът е задържан и е отведен в районното. Справка показва, че той е криминално проявен и има нарушения на закона за движение по пътищата.

Според инспектор Илиев това не е единичен случай и по морето често се попада на „изнервени шофьори“.

Коментарът на "Господарите"

Докато по телевизията говорещи глави от институциите цъкат с език и обясняват как санкциите с конфискация на автомобили на пияни и дрогирани шофьори много работят, по пътищата на България виждаме една истинска джунгла. Шофьори продължават да карат след употреба на алкохол и наркотици, а дори и да проявяват агресия към останалите участници в движението. Техни съучастници са спътниците им, често дори с деца, както става ясно от инцидентите през последните дни.

Проблемът няма да се реши с конфискация на собственост. Ще се реши с ефективни тежки присъди за неправоспособните водачи. Такива, каквито получават в цивилизованите държави, към които е крайно време да се присъедини и България.

Припомнете си какви са наказанията за шофиране след употреба на алкохол или наркотици в други страни:

В България сме обратно на света, когато става дума за наказания

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.