Сигнализирай!

Официално: Меси няма да стане шампион в САЩ (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.10.2023 г.
10
0

Официално: Меси няма да стане шампион в САЩ. Това стана факт след поражението на неговия "Интер" Маями от Чикаго "Файър" с 1-4 във Ветровития град. Така тимът от южното крайбрежие загуби всички шансове да се класира за плейофите и да се бори за титлата. Самият Лионел Меси не взе участие в сблъсъка. Той отсъства вече четвърти пореден мач заради контузия.

(AP Photo/Nam Y. Huh)

Без според мнозина най-великия футболист на всички времена за четвърти пореден мач, "Интер" Маями бе разгромен от Чикаго "Файър" с 4:1. Това стана пред повече от 60 000 фена в "Солджър Фийлд" в сряда вечер.

Поражението е катастрофално за много крехките надежди на Маями за плейофи. Тимът все още не е математически елиминиран от борбата. Въперки това "Интер" Маями трябва да спечели всички мачове до края и да получи много помощ по пътя си. Вероятно без Лионел Меси, чието състояние му попречи да играе в последните четири мача на отбора си. "Интер" не спечели нито един от тези мачове.

Филип Кръстев с дебютен гол в МЛС (видео)

Този категоричен резултат пред рекордна публика на "Солджър Фийлд" може да се окаже ключова победа в най-новата история на Чикаго "Файър". С победата в сряда вечерта бившият отбор на Христо Стоичков и Станислав Иванов е в позиция да се включи в плейофите за първи път от 2017 г. насам и едва за трети път през последните 14 сезона.

"Огнените" заемат осмото място в Източната конференция. Ако сезонът завърши днес, щеше да бъде домакин на "Монреал" в плейофен мач за "уайлд кард". Междувременно "Интер" Маями пада на 14-о място зад другите надяващи се за плейофите Ню Йорк "Сити", Ди Си "Юнайтед", Ню Йорк "Ред Булс" и ФК "Шарлът". Маями е на пет точки от деветото и последно място в плейофите. До края на сезона остават само три мача.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.