Сигнализирай!

Нинова при президента Радев: Това правителство е вредно за държавата (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
12.03.2024 г.
12
0

"Нашата позиция е ясна и категорична от първия ден на съставяне на това правителство. Това правителство и това мнозинство са вредни за държавата. Агонията, в която вкараха държавата, може да се прекрати само с предсрочни избори“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на вторите консултации за деня с президента Румен Радев.

От левицата на "Дондуков“ 2 присъстваха още Георги Свиленски, Атанас Зафиров и Ирена Анастасова.

Източник: Facebook / Румен Радев

“Възраждане” обвиниха Радев за “ситуацията в държавата” (видео)

Нинова посочи още, че не вижда възможност 49-ото Народно събрание да излъчи различна управленска конфигурация. Ако пък такава има, социалистите нямало да участват в нея.

По думите ѝ правителството било създадено порочно, предавайки надеждите на стотици българи за промяна. Тя определи досегашните девет месеца на управление като "изпиране на мафията и задкулисието".

Според Нинова частичният Шенген бил унизяващ за страната, България можело да не влезе в еврозоната от 1 януари 2025 година, а Планът за възстановяване и устойчивост не бил ревизиран и криел риск за енергийната сигурност в страната.

"Девет месеца посветиха единствено на разпределяне на постове и властовите позиции в страната. За сметка на това големите проблеми, които стоят пред България дори не се помисляни да бъдат решени. За нас това са демографска катастрофа, скъпо здравеопазване, ниско качество на образование, доходите на хората, цените тръгнаха нагоре, монополи, картели, икономически лобита изсмукват парите на хората.", заяви Нинова.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.