Сигнализирай!

ЕК отпуска нова помощ за българските земеделци

Gospodari.com
Gospodari.com
25.03.2024 г.
10
0

ЕК отпуска нова помощ за българските земеделци. Помощта е на обща стойност 86,9 милиона евро и е заради последиците от войната на Русия срещу Украйна, пише NOVA.

Край на протестите на земеделците (видео)

Помощта ще бъде безвъзмездна и изплащана пряко. Получатели могат да бъдат земеделски производители в животновъдството, пчеларството, култивирането на плодове и зеленчуци, маслодайна роза, вино и тютюн. Те ще могат да получат до 280 000 евро до 30 юни. 

снимка: iStock

Припомняме, че българските зърнопроизводители през септември 2023 и февруари 2024 започнаха общонационален протест за спасяване на българското земеделие. Пет бяха исканията на Инициативния комитет. Те настояваха за продължаване на забраната за внос на слънчоглед, пшеница, царевица и рапица от Украйна и въвеждане на забрана за внос на нерафинирано олио, пресни и замразени плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, месо и месни продукти, живи животни, мед и пчелни продукти от Украйна. Както и завишаване на контрола на произхода, качеството и безопасността на вноса на селскостопански продукти в страната. В крайна сметка, исканията им бяха удовлетворени.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.