Сигнализирай!

Тошко Йорданов след срещата с ГЕРБ: Колегите са достигнали до идеята за експертен кабинет (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.06.2024 г.
22
0

"Има такъв народ" се отзоваха на поканата на ГЕРБ-СДС за предварителни разговори за кабинет.

На срещата от страна на ИТН участват Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова.

"Да, бяхме на среща с първата политическа сила, защото така решиха избирателите. Изслушахме техните идеи и оттук нататък трябва да обсъдим с колегите. Нищо конкретно не се случи в нея. Ако имаме конкретика по-нататък ще я споделим, но в момента няма какво точно да се каже", заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

"Страната без правителство е блокирана, с лошо правителство е още по-зле. Ние от година и нещо обясняваме, че за нас най-правилно е експертен кабинет. Колегите от ГЕРБ видимо са достигнали до тази идея, но от идеята до реализацията има още много работа, така че той или ще е експертен или няма да е.", допълни още той.

БТА

По думите му не са коментирани имена на министри или на премиер.

От БСП не се явиха за разговори с ГЕРБ-СДС

По-рано от БСП не се отзоваха на поканата, подобно на ПП-ДБ и "Възраждане" в понеделник. От партията отговориха с писмо на поканата на ГЕРБ.

ГЕРБ и ДПС водиха разговори в понеделник, като беше отбелязано, че имат много "сходства" в идейните си виждания. След срещата Деница Сачева обяви, че е станало ясно, че с ДПС имат сходство в програмите по отношение на основните приоритети пред страната ни, свързани с Шенген, членството ни в Еврозоната, икономическия растеж, основан на инвестиции, с ясни политики по отношение на пазара на труда и други секторни политики.

До този момент все още не е ясно дали най-малката парламентарно представена партия - "Величие", ще се явят на разговорите. Николай Марков от "Величие" заяви преди няколко дни, че не иска да се среща с контактьори, а иска лидерска среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

Видео: Дневник

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.