Сигнализирай!

Нов български университет ще изгради наново разрушената Аула

Gospodari.com
Gospodari.com
28.08.2024 г.
32
0

Нов български университет ще изгради наново разрушената Аула. Покривът на сградата се срути вчера (27 август) по време на ремонтни дейности. При инцидента пострада тежко един от работниците.

По-рано днес на официалния сайт на частното висше учебно заведение съобщиха, че НБУ ще участва в грижата за възстановяването на настанения за лечение работник.

Човек е с опасност за живота след срутване в Нов български университет

Заради инцидента в университета Направление архитектура и градоустройство (НАГ) към Столичната община състави констативен протокол. А кметът Васил Терзиев съобщи, че ще възложи проверка на всички покривни конструкции на общински училища, детски градини, болници и обекти с фотоволтаични инсталации.

Снимка: Благой Кирилов/БТА (ЛФ)

ОТ НБУ изказаха и своите благодарности към всички участвали в овладяването на критичната ситуация вчера.

ВТУ се ангажира да върне у нас българските ученици зад граница (видео)

"Нов български университет изказва дълбоката си благодарност за бързата реакция, проявената съпричастност и професионализма към екипите на МВР, Пожарна и аварийна безопасност, Спешна помощ, Столична община, участвали в спасителната операция и осигуряващи безопасността на хората на територията на университета, към служителите на университета, оказали съдействие на екипите, както и на пожарникаря, довел личното си куче, обучено да търси пострадали". Това написаха от ръководството на университета.

"Аулата ще бъде изградена наново и в нея Нов български университет ще продължи да създава бъдещата си история", допълниха от там.

Мъжът, който пострада вчера при инцидент в НБУ вече диша самостоятелно, но реанимационните грижи за него продължават. Вчера той претърпя тежка, сложна и продължителна операция, съобщиха от „Пирогов”.

Видео: NOVA

Радостни сме, че лекарите успяха да съхранят живота на пострадалия при инцидента вчера! Надяваме се той да се възстанови напълно, без последствия за състоянието му!

Нов български университет ще изгради наново разрушената Аула

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.