Сигнализирай!

ЕК ще забърза влизането на България и Румъния в Шенген и по суша

Gospodari.com
Gospodari.com
24.09.2024 г.
48
0

ЕК ще забърза влизането на България и Румъния в Шенген и по суша. Това обяви Йорданка Чобанова – ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, пише СЕГА.

Евродепутати поискаха Унгария да бъде изключена от Шенген

На 10 октомври 2024 г. европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон и министърът на вътрешните работи на Унгария ще предложат на Съвета на Европейския съюз да бъдат премахнати проверките по сухопътните граници на България и Румъния и така двете държави да станат пълноправни членки на Шенген, съобщи Чобанова.

снимка: iStock

Вярваме, че до края на тази година решението ще бъде взето, заяви още тя по време на дискусия на тема: „Цената на оставането извън Шенгенското пространство - въздействието върху България и Румъния“, организиран от Българската стопанска камара - съюз на българския бизнес (БСК), съвместно с Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК).

Граничният контрол по въздух и море отпадна на 31 март т.г. за България и Румъния. И двете държави изчисляват на стотици милиони евро загубите си от неприемането си в Шенген и по суша.

ЕК ще забърза влизането на България и Румъния в Шенген и по суша

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.