Сигнализирай!

Полицаят от Плевен, блъснат и возен на капака, се е държал само с пръстите си (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
322
0

Полицаят от Плевен, блъснат и возен на капака, се е държал само с пръстите си. Униформеният е без опасност за живота, предава bTV.

Вчера от полицията показаха и снимки от случая. А колегите му неслучайно го наричат “Човека паяк”. По думите на зам.-окръжния прокурор на Плевен Дияна Илиева през цялото време, докато е бил на капака, униформеният се е държал само с върха на пръстите си, за да не падне от автомобила на пътното платно.

 

Вечерта на 7 октомври служителят от Второ РУ-Плевен е получил сигнал за престъпление – трафик на хора. Той се насочил към ресторант в Плевен, тъй като според информацията извършителят е изчаквал пред заведението да му бъде доведено момиче, което се е съгласило да проституира в Германия“, добави Дияна Илиева.

 

Когато отишъл на място униформеният се натъкнал на автомобила на 33-годишния извършител. Вратата на колата била отворена, а мъжът стоял отвън. „Още преди да приближи него и автомобила, полицаят се е представил. Показал е и служебната си карта с цел легитимация. В този момент 33-годишният веднага влиза в автомобила и затваря вратата. Колата е била с включен двигател. Полицейският служител застава пред автомобила, за да предотврати потегляне, но това не възпира мъжът – той потегля с много висока скорост и помита полицейския служител“, каза още Илиева.

 

По думите ѝ полицаят е пътувал на капака над километър. „През цялото време той се е опитвал да се задържи с върха на пръстите си върху предна лява и дясна колона на вратите. През цялото време е отправял и устни разпореждания към шофьора да спре автомобила, но това само го ядосало повече и предприемал твърде опасни маневри“, добави тя.

 

33-годишният мъж е криминално проявен. Осъждан е няколко пъти – за повечето престъпления, за които е осъждан, е реабилитиран. Освен за едно от тях. „В хода на разследването е установено, че в колата е имало пушка. Явно това е била причината за рязкото потегляне с цел осуетяване на проверката. Пушката е скрита от него в храсти в страни от стълбище, което води от ул. „Илинден“ към ул. „Драва“ в град Плевен. Не е била открита в автомобила“, уточни зам.-окръжният прокурор на Плевен.

 

Полицаят е спазил всичко по протокол. „Служителят е подал сигнал в дежурната част на Второ РУ и е поискал съдействие. Информацията, която е получена от него е предадена по каналния ред, както изисква протокола. На място се е оказало съдействие от негови колеги, които пристигайки там, виждат как автомобила се отдалечава с него върху капака“, допълва Илиева.

 

Днес ще бъде внесено искане за постоянна мярка. Очаква се и решението на съда. Към настоящия момент 33-годишният е привлечен като обвиняем за това, че при управление на МПС е нарушил правилата за движение, допускайки причиняването на средна телесна повреда. Има доказателства и за член 333 – незаконно притежание на оръжие. Събират се доказателства и за престъплението трафик на хора.

 

Коментарът на “Господарите”

 

Ужасна ситуация, която за пореден път показва отношението спрямо униформените и органите на властта у нас. Рецидивист, пуснат на свобода сигурно с условна присъда, чувстващ се силен да погазва закона. А защо и да не прегази някое човешко същество само и само да избегне справедливостта. Писна ни от нагло поведение у нас! Спрете го! Настояваме за сериозно наказание! Това е опит за убийство! Надяваме се, че полицаят бързо ще се оправи! 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.