Сигнализирай!

Железният трон от "Игра на тронове" е продаден за седемцифрена сума

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 23 часа
254
0

Железният трон от "Игра на тронове" е продаден за седемцифрена сума. Аукционната къща "Херитидж Окшънс" се е разделила с него за близо 1,5 милиона долара. 

Почитателите на хитовата поредица наддаваха и за стотици други реквизити, като общата стойност на продадените предмети е 21 милиона долара. Събитието се е провело в продължение на няколко дни в Далас, САЩ. За продажба са били обявени над 900 лота - брони, мечове, бижута и редица други значими предмети от сериала.

Железният трон е най-скъпата вещ, продадена на търга. След шестминутно наддаване тронът е закупен за 1,49 милиона долара. Това е реплика, изработена от пластмаса. Излята е от оригиналната версия, използвана на екрана. В сериала се счита, че тронът е изкован от драконовия дъх, който разтопява мечовете на хиляди победени претенденти, и се превръща в символ на борбата за власт по време на целия сериал.

Освен трона, над 30 други лота са оценени за шестцифрени суми. Например мечът на Джон Сноу е продаден за 400 000 долара, а сив велурен костюм, носен от Емилия Кларк в ролята на Денерис Таргариен, е продаден за 112 500 долара. Рокля от червено кадифе, която Церсей Ланистър носи при последната си поява в сериала, е продадена за 137 500 долара.

Черни кожени доспехи на сър Джайм Ланистър достигнаха 275 000 долара, а тези, носени от героя на Грегор Клегейн, по прякор "Планината", са продадени за 212 500 щатски долара.


 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.