Сигнализирай!

Дрогиран шофьор без книжка предизвика катастрофа край Исперих

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
139
0

Дрогиран шофьор без книжка предизвика катастрофа край Исперих. Инцидентът е станал на пътя между селата Вазово и Райнино край Исперих, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева, цитиран от БТА. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 13:00 часа във вторник в Районното управление на Исперих.

На пътя между селата Вазово и Райнино автомобил, шофиран от неправоспособен 32-годишен мъж, се преобръща вдясно извън пътното платно. Пробата на водача с Drug Test 5000 е отчела резултат, положителен на канабис. При последвало претърсване на шофьора е намерена 1,1 грама суха тревиста маса, която при тестване е реагирала положително на марихуана. По случая е започнало бързо производство, посочи Георгиева. 

Пиян шофьор блъсна полицейски бус и се опита да избяга (видео)

Миналата седмица в разградското село Ушинци 27-годишен водач от Разград също бе установен да шофира под въздействие на наркотични вещества.

Поредният самозабравил се „мъжкар“, качил се зад волана без книжка, че и дрогиран. Един от многото, които не осъзнават, че безотговорността им може да убие човек, а дори и тях самите. Крайно време е наказанията за пияни и дрогирани шофьори да станат достатъчно строги и да се получават достатъчно бързо, за да започнат шофьорите да спазват законите. В държавата в ЕС с най-много жертви на пътя на глава от населението е недопустимо безразсъдното шофиране в такива мащаби да продължава.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.